A KPMG idén három szervezetet támogat

Kategória: Adomány.

Admin kategória: Hír.

Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány, NeSst Europe Nonprofit Kft. és Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért – a KPMG 2017-ben ezeket a civileket támogatja pro bono szolgáltatásokkal, továbbá közel 2,3 millió forint pénzadománnyal és 10 számítógéppel.

A KPMG magyarországi irodája 2009-ben azzal a céllal indította el a „Felelős Társadalomért Program” címet viselő társadalmi befektetési programját, hogy segítse az oktatás és egészségügy területén működő, közhasznú szervezeteket működésük fenntarthatóságában, átláthatóságának és hatékonyágának fejlesztésében. A vállalat a program keretében non-profit szervezeteknek és társadalmi vállalkozásoknak kínál pro bono szakmai támogatást, működési költségek fedezésére fordítható pénzadományt, valamint a cég által már nem használt számítógépeket jogtiszta szoftverekkel.

A nyertes szervezetek az alábbi pro bono projekteket valósítják meg a KPMG támogatásával:

Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány:

  • szervezeti stratégia áttekintése és fejlesztése
  • személyi jövedelemadóval és TB-vel kapcsolatos tanácsadás

NeSst Europe Nonprofit Kft.:

  • adózási képzés a NESst portfolió és alumni tagjai számára
  • pénzügyi tanácsadás és konzultáció

Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért:

  • mentés irányítási rendszer felmérése és fejlesztési lehetőségek azonosítása és dokumentálása
  • adózási hírlevél

„A KPMG Felelős Társadalomért Programjára idén is több mint 60 pályázat érkezett. A szervezetek támogatási igényei a korábbi évekhez hasonlóan elsősorban a bevételek növelésére (stratégiafejlesztés, pályázati források hatékonyabb elnyerése, üzlet- és szolgáltatásfejlesztés), valamint költségeik és működési kockázataik (pl.: adó) csökkentésére irányultak” – mondta Szabó István, a KPMG vállalati felelősségvállalási menedzsere.
(BrandTrend)