Kizárólag biológiailag lebomló és újrahasznosítható

Kategória: Aktuális és Zöld.

Minden eleme biológiailag lebomlik vagy újrahasznosítható. A márka ezáltal még közelebb került azon céljához, hogy csökkentse ökológiai lábnyomát és a 

A PUMA egy nemzetközi kutató-, és tanácsadó szervezettel, az EPEA-val együttműködésben olyan termékeket fejlesztett, melyek a szervezet által kifejlesztett tanúsítványnak megfelelnek. Ez a tanúsítvány, a Cradle to Cradle, azaz „Bölcsőtől bölcsőig” elven alapul, mely környezetbarát termékek előállításában segíti a gyártókat.

Öt szempont szerint vizsgálják a termék fenntarthatóságát:

1) alacsony környezeti terhelés, biztonságos anyagok;

2) felhasznált anyagok újrahasznosíthatósága;

3) megújuló energia és CO2 felhasználás;

4) felelős vízfelhasználás;

5) társadalmi méltányosság

A PUMA InCycle kollekcióját két módszerrel lehet újrahasznosítani: technológiai úton vagy biológiai úton.

A technológiai körforgásba olyan fémek, textilek és műanyagok kerülnek, melyek felhasználhatóak új termékek előállításához.
A biológiai körforgás eredményeként pedig a különböző anyagokból biológiai tápanyag készül, mely a földbe kerül. Fontos, hogy csak organikus rostokból, kémiai vegyszerek nélkül előállított anyagok esetén, nemzetközi szabályok által meghatározott komposztálási folyamat során van erre lehetőség.

A PUMA Basket Tee gyári komposztálással teljesen feldolgozható.

A PUMA Shopper minimális anyagfelhasználással készült, teljesen lebomlik.

A PUMA Basket lifestyle sneaker teteje organikus pamut és vászon mixe, a talprész pedig biológiailag lebomló műanyag, mely egy új innováció. Az APINATbio© műanyag visszaforgatható az ökoszisztémába, természetes humuszként.

A PUMA Track Jacket és a PUMA Backpack, homogén anyagok felhasználásával készültek, hogy biztosítsák az újrahasznosíthatóságot a termékek életciklusának végén.

A PUMA hátizsák polipropilénből készült, melyet vissza lehet bontani az eredeti összetevőire és új hátizsák készülhet belőle. A PUMA Track Jacket újrahasznosított poliészterből készül, melyet használt PET palackokból állítanak elő. Még a kabát cipzárja is ugyanabból az anyagból készült, hogy mikor újra visszakerül a gyárba, újra poliészter granulátum lehessen belőle, melyet újra felhasználhatnak. Ez az eljárás csökkenti a nyersolaj és az energia iránti szükséglet mértékét és a termelődő hulladékmennyiséget.

A PUMA „Bring Me Back”, azaz „Hozz vissza” programjával segíti az újrahasznosítást. A program keretében több PUMA üzletben konténereket helyezett ki, melybe a vásárlók bedobhatják bármilyen márkájú, már nem használt cipőiket, ruháikat és kiegészítőiket. Az I:CO újrahasznosítással foglalkozó nemzetközi vállalattal együttműködésben működnek a tárolók, melyek segítségével a vásárlók megismerhetik az újrahasznosítás kényelmét és csökkenthetik környezeti terhelésüket.
(BrandTrend)