“Mesés” együttműködés a gyermekekért

Kategória: Aktuális.

A Mesekórház, valamint a pozitív élményeket, a családbarát infrastrukturális és kommunikációs elemeket előtérbe helyező egészségügyi ellátási rendszer megvalósítása érdekében együttműködési nyilatkozatot írt alá a Heim Pál Alapítvány stratégiai vezetője, tiszteletbeli elnöke és Magyarország egyik legnagyobb építőipari vállalata, a KÉSZ Csoport tulajdonosa.

KESZ

A Heim Pál Alapítványt, amelynek stratégiai vezetője a híres gyermekgyógyász dédunokája, Heim Pál, a gyermek- és családegészségügy emberközpontú, innovatív megoldásainak a fejlesztésére hozták létre. Mottójuk: Az innováció a tudomány, a technológia és az egészség alapja.

A Heim Pál Alapítványnak önálló egészséggazdasági műsora van a Gazdasági Rádióban, állandó egészséggazdasági mellékletet jelentet meg a Napi Gazdaság című lapban, az egészségügy paradigmaváltását elősegítő konferenciákat szervez és több egészség- és gyermekvédelmi projekt, illetve kampány elindításában vesz részt (www.alkoholstop.hu).

A Mesekórház Program az Alapítvány kiemelt gyermek és család egészségügyi programja. A program egyik fontos célja, hogy humánusabbá, egyúttal hatékonyabbá is váljon a gyermekek ellátása, gyógyítása, a vizsgálatok, kezelések nem kívánatos mentális hatásai csökkenjenek. A program része többek között az interaktív és oktatási célú élményeket előtérbe helyező infrastruktúra kialakítása, a szakemberek kommunikációs, informatikai képzése, és gyermekbarát technológiák, diagnosztikai és terápiás eljárások minél szélesebb körű alkalmazása. A Heim Pál Alapítvány az életvezetés és az otthonápolás területét, a közösségi tudásbázis növelését, az on-line egészség platformok és alkalmazások fejlesztését is integrálta a Mesekórház Programba. Az első Mesekórház Élményterápiás Osztály az Alapítvány megkeresése és a Kórház vezetőinek, dolgozóinak, betegeinek egyetértése mellett a Bethesda Gyermekkórház Országos Égési Központjában kerül kialakításra, a felújított szárnyat 2015-ben a KÉSZ Csoport szakmai és kivitelezési közreműködése mellett adják át a gyermekeknek és a gyógyítóknak, melyet a közös tervek szerint sok hasonló követ majd a jövőben. A Mesekórház Programról további információt a www.heimpal.hu oldalon találhatnak az érdeklődők.

Magyarország egyik legnagyobb, szegedi székhelyű építőipari vállalata, a KÉSZ Csoport támogatóként állt a kezdeményezés mellé, erősítve ezzel a felelősségvállalás és a gondoskodás eszméjét. A közös munkát szimbolizálva a Heim Pál Alapítvány tiszteletbeli elnöke és a KÉSZ Csoport tulajdonosa együttműködési nyilatkozatot írtak alá.

Heim Pál, a Heim Pál Alapítvány stratégiai igazgatója és tiszteletbeli elnöke szerint: „a jövőbe történő befektetés, a gyermekek oktatása, egészségnevelése, fejlesztése a világ legjobban megtérülő befektetése. Aki tehát e területen tevékenykedik, nemcsak humánus gondolkodó, hanem a szó legjobb értelmében vett okos ember is. Örülök, hogy a Mesekórház Programban rejlő hazai és nemzetközi innovációs lehetőségek fejlesztésében a KÉSZ Csoport is közreműködik, hiszen csak egy egészségesen gondolkodó és cselekvő társdalom lehet igazán sikeres.”

Varga Mihály, a KÉSZ Csoport tulajdonosa kiemelte: „a KÉSZ Csoport egyik alap értéke a hosszú távú gondolkodás. A mi jövőnk és az ország jövője is a mai gyerekek tudásán, egészségén, neveltetésén múlik. Felelős cégcsoportként kötelességünk gondoskodni róluk. A Mesekórház Program jövőbe mutató, nagyszerű projekt, melynek megvalósításában a KÉSZ Csoport örömmel vesz részt.”
(BrandTrend)