Rovat: Rövidhír

Így sportolnak a magyarok

Kategória: Rövidhír.

Admin kategória: Rövidhír.

A leginkább kedvelt mozgásformák a magyarok körében a gyaloglás, a biciklizés és a futás – derül ki a sárvári Spirit Hotel megbízásából készített országos reprezentatív kutatásból. Az eredmények szerint a többség napi, heti rendszerességgel mozogvalamilyen formában, ugyanakkor nyaralás alatt inkább lazítunk: úgy gondoljuk, ilyenkor elmaradhat a rendszeres aktivitás. (BrandTrend)
Olvass tovább

Ehető tányér és napelemes tusoló a Szigeten

Kategória: Rövidhír.

Admin kategória: Rövidhír.

Az idei évben először nyitottak EcoKempinget a Szigeten a környezetvédelem iránt elkötelezett fesztiválozóknak az E.ON támogatásával. Napelemes vízmelegítéssel, víztakarékos tusolókkal, fenntartható étkezéssel. folyamatos szelektív hulladékgyűjtéssel és lebomló bio takarítóanyagokkal várták a sátrazókat. Az energiavállalat a kempinggel csatlakozott a Love Revolution egyik üzenetéhez, hogy a szórakozás alatt óvjuk a környezetet is. (BrandTrend)
Olvass tovább

Tilos lesz a vevők hátrányos megkülönböztetése

Kategória: Rövidhír.

Admin kategória: Rövidhír.

Az EU hosszas tárgyalások után 2018 tavaszán elfogadta az ún. geo-blocking rendeletet, amely decembertől szigorítja a vevők indokolatlan hátrányos megkülönböztetésének tilalmát, legyen szó kereskedelmi értékesítésről, az árazásról, vagy az értékesítési és fizetési feltételekről. A rendelet megtiltja a vevők indokolatlan és hátrányos megkülönböztetését az állampolgárságukra, lakóhelyükre, vagy letelepedési helyükre hivatkozva. Az Európai Bizottság 2015-ben kezdeményezett egy konzultációt, amely szerint a fogyasztók csaknem 90%-a tapasztalt már hátrányos megkülönböztetést, amikor más uniós tagállamban vásárolt – hasonló eredményre jutott az Európai Bizottság 2017-ben zárult e-kereskedelemmel foglalkozó ágazati vizsgálata is, amely szerint a fogyasztási cikkeket értékesítő kereskedők 38 százaléka gyűjt információkat a vevők tartózkodási helyéről,
Olvass tovább

Kevin kutya hatására nőtt az örökbefogadási kedv

Kategória: Rövidhír.

Admin kategória: Rövidhír.

Kevin kutya saját vloggal jelentkezik Facebook-oldalán. A közösségi médiából ismert és ma már az RTL Klubon is műsort vezető, egykor menhelyi blöki Pacsi! című kutyás reality-magazinjának első évada szombaton véget ért, de a közösségi oldalakon a következő időszakban is új, kutyás tartalmakkal készül Kevin és gazdája, Molnár Karesz. A vlog első részében a szlovéniai Pirant mutatják be kutyás szemmel. „A visszajelzések alapján is sikeres évadot zárhatunk” – meséli Molnár Karesz, a Pacsi! műsorvezetője. „Tíz kutyus örökbefogadását mutattuk be az elmúlt 12 hétben, és számos olyan problémával foglalkoztunk, amely izgalmas és tanulságos lehet a városi kutyás életmódot folytatók számára.” (BrandTrend)
Olvass tovább

Vodafone IoT technológia segít Afrikában

Kategória: Rövidhír.

Admin kategória: Rövidhír.

A Vodafone IoT szolgáltatással segíti az alultápláltság elleni küzdelmet Afrikában: a Sanku – Egészséges gyermekek projekttel együttműködésben Afrika-szerte IoT (dolgok internete) szolgáltatásokat nyújt kisméretű malmok számára, hogy azok magas tápértékkel rendelkező liszttel láthassák el emberek millióit. (BrandTrend)
Olvass tovább

Életet is menthet a uSchool győzteseinek allergénleolvasója

Kategória: Rövidhír.

Admin kategória: Rövidhír.

Felismeri az élelmiszerekben található allergéneket a uSchool vállalakozói klub döntőjét megnyerő diákok digitális megoldása. A három középiskolásból álló, GrEAT nevű csapat innovatív alkalmazásával a vásárlók beolvashatják az élelmiszerek csomagolásán feltüntetett allergéneket, ezzel tudatosan és biztonságosan választhatják ki az alapanyagokat. A startup-tehetséggondozásra fókuszáló oktatási programot lezáró versenyen a diákok vállalkozókból, befektetőkből és érdeklődőkből álló közönség előtt mutatták be projektjeiket. A verseny első három helyezettje a szlovéniai nemzetközi döntőben mérheti össze projektjét szlovén és amerikai csapatokéval. (BrandTrend)
Olvass tovább

Women Build

Kategória: Rövidhír.

Admin kategória: Rövidhír.

Nagyvállalati és civil összefogás keretében jut újra otthonhoz egy kétgyermekes újpesti család. A MetLife és a Habitat for Humanity Magyarország együttműködésében több mint negyven vállalati önkéntes dolgozik idén egy újpesti, önkormányzati bérlakás teljeskörű felújításán. Az idei együttműködés kiemelt eseménye a Women Build önkéntesnap, amin női önkéntesek fognak össze, hogy munkájukkal – a család otthonának felújítása mellett – az átmeneti otthonokban élő nők és gyermekek lakhatási helyzetére és gondjaira hívják fel a figyelmet. (BrandTrend)
Olvass tovább

Megjelent A fenntartható fejlődési célok című KSH kiadvány

Kategória: Rövidhír.

Admin kategória: Rövidhír.

Megjelent A fenntartható fejlődési célok című KSH kiadvány, amely egyrészt a hivatal szerepvállalásán keresztül hivatott megismertetni a Fenntartható Fejlődési Célok keretrendszerét és főbb indikátorait, másrészt informatív és interaktív módon kívánja közzétenni az eredményeket azok folyamatos monitoringjával és felülvizsgálatával, igazodva a nemzetközi eseményekhez. A hivatkozott indikátorok az ENSZ globális céljaihoz kapcsolódó mutatószámok, amelyek egyik alapvető célja a nemzetközi összehasonlíthatóság biztosítása. A Magyarországra vonatkozó releváns indikátorrendszer kialakítása még előttünk álló feladat, amelyet a KSH az állami szakértők és a kutatók bevonásával közösen dolgoz ki a közeljövőben. A kiadvány a KSH weboldalának főoldaláról, illetve az ezen a linken elérhető. (BrandTrend)
Olvass tovább

Cukorcsökkentési vállalásokat tettek a hazai üdítőital-gyártók

Kategória: Rövidhír.

Admin kategória: Rövidhír.

A hazai üdítőital-gyártók — a magyarországi élelmiszergyártó ágazatok közül elsőként — cukorcsökkentési vállalásokat tettek. A Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség bejelentett önkéntes vállalása szerint az alkoholmentes italok átlagos cukor- és kalóriatartalma 2020. év végéig 50 százalékkal lesz kisebb a 2010-es értéknél. (BrandTrend)
Olvass tovább