Rovat: Rövidhír

Júliusban indítja pályakezdő programját a Lufthansa

Kategória: Rövidhír.

Admin kategória: Rövidhír.

A légiközlekedési informatika egyik meghatározó szereplőjének pályakezdő programjába jelentkezhetnek június 1-ig az általános szoftverfejlesztői tudással és magabiztos angol nyelvismerettel rendelkező fiatalok. A Lufthansa Systems Hungária IT Young Professional Programja 2012 óta ad lehetőséget a tehetséges pályakezdőknek arra, hogy megismerhessék ezt a különleges területet és részévé válhassanak a napi több millió utas repülésének biztonságát és kényelmét támogató rendszerekért felelő szakértői csapatnak. (BrandTrend)
Olvass tovább

Újra elkészült a „Leghatékonyabban szelektáló városok” listája

Kategória: Rövidhír.

Admin kategória: Rövidhír.

Az elmúlt évben Tura lakói gyűjtötték a leghatékonyabban szelektíven a tejes és gyümölcsleves italos kartondobozokat, ami jól mutatja a környezetvédelmi edukáció szemléletformáló hatását. A Galga-völgyi kisváros lakossága olyan nagy városok lakosainál is eredményesebben szelektálta ezt a 95%-ban újrahasznosítható értékes hulladékot, mint Pécs, Paks, Veszprém és Debrecen. Habár összességében jelentős mennyiséget gyűjtöttek, Budapest zöld személetű lakói a középmezőnyben szerepeltek, de még így is megelőzték Székesfehérvár és Kecskemét lakóit abban a rangsorban, amely egy lakosra vetítve vizsgálja a szelektíven gyűjtött és újrahasznosított italos kartondobozok mennyiségét. Ha Magyarország minden településén olyan hatékonyan gyűjtenének szelektíven az italos kartont, mint Turán, akkor minden évben több,
Olvass tovább

Különleges „bajkártyák” lepték el az országot

Kategória: Rövidhír.

Admin kategória: Rövidhír.

„Bajban vagy? Hívd a +36 20 373 5894-es telefonszámot” – csupán ennyi volt olvasható azon a kis kártyán, amelyet országszerte a Fornetti 2500 értékesítési pontján péksüteményei mellé kapott múlt héten a legtöbb vevő. A Baptista Szeretetszolgálat által indított különleges kampány célja, hogy felhívják a figyelmet a segélyszervezet sokrétű tevékenységére, és a szociálisan érzékeny közönség megismerhesse az egyes programok által támogatott, nehéz sorban élő rászorulókat. (BrandTrend)
Olvass tovább

Nyitottságra hív az Auchan új dolgozói önkéntes programja

Kategória: Rövidhír.

Admin kategória: Rövidhír.

Április 24-én almaosztással hívta fel a figyelmet az önkéntesség és az egészséges életmód fontosságára az Auchan áruházai környezetében. Az áruházlánc idén induló, Nyitottság Napja elnevezésű programja az önkéntes munkán keresztül társadalmi felelősségvállalásra buzdítja minden dolgozóját, akik egy-egy projekt felkarolásával ezentúl évente 4 munkanapjukon önkéntes munkával segíthetik a környezetükben megvalósuló, egészségmegőrzést és környezetvédelmet szolgáló kezdeményezéseket. (BrandTrend)
Olvass tovább

Energiahatékony technológiai megoldásokat díjaz a UPC

Kategória: Rövidhír.

Admin kategória: Rövidhír.

A UPC Magyarország anyavállalata és egyben a világ vezető kábelkommunikációs cége, a Liberty Global, a Comcast médiavállalat és a telekommunikációs iparági szereplőket képviselő szakmai szervezet, az SCTE hirdette meg azt a pályázatot, amelyen a távközlési hálózatok energiafelhasználásának csökkentését segítő megoldásokat díjazzák. Az Adaptive Power Challenge elnevezésű nemzetközi versenyre magyar indulók jelentkezését is várják, a legjobb megoldások pedig egyenként tízezer dolláros díjazásban részesülnek. (BrandTrend)
Olvass tovább

3D-s posztokkal kampányol a Vöröskereszt és az Umbrella

Kategória: Rövidhír.

Admin kategória: Rövidhír.

A Vöröskereszt nemzetközi szinten kiáll a gyermekek védelmében és jogaikért. A gyermekrabszolgaság világszinten problémát jelent, körülbelül 250 millió 5-14 éves korú gyermek dolgozik a fejlődő országokban, a család mindennapi betevőjéért. Erre szerették volna felhívni a figyelmet a Facebook legújabb fejlesztésével, a 3D poszttal. A 3D posztot a Magyar Vöröskereszt az Umbrellával közösen készítette. (BrandTrend)
Olvass tovább

Irodalommal kampányol a Libri

Kategória: Rövidhír.

Admin kategória: Rövidhír.

A Libri március és május között a kortárs irodalomra hívja fel a figyelmet a Libri irodalmi díjak népszerűsítésével. A 2016-ban alapított díj mechanizmusa szerint a zsűri és a közönség is kiválaszthatja a döntőbe került tíz kortárs magyar irodalmi alkotás közül a kedvencét. A díjak ünnepélyes átadóünnepsége május 15-én lesz. (BrandTrend)
Olvass tovább

A fenntarthatóságra ösztönöz a Xerox és a PrintReleaf

Kategória: Rövidhír.

Admin kategória: Rövidhír.

A Xerox menedzselt nyomtatási szolgáltatások (MPS) felhasználói a Föld visszaerdősítését segíthetik. A Xerox új együttműködő partnere, a PrintReleaf a “te nyomtatsz egyet, mi ültetünk egyet” elv alapján kiszámolja, hány új fa ültetésével lehet pótolni a nyomtatás során elhasznált papírmennyiséget az erre kijelölt területeken. (BrandTrend)
Olvass tovább

Forradalmi újítást mutatott be a Goodyear

Kategória: Rövidhír.

Admin kategória: Rövidhír.

Az év legmerészebb újításaként a Goodyear életre keltette a jövő mobilitását: legújabb koncepcióabroncsa egy jövőbe mutató megoldással igyekszik tisztábbá, kényelmesebbé, biztonságosabbá és fenntarthatóbbá tenni a városi közlekedést. Az Oxygene elnevezésű koncepció olyan egyedi abroncsszerkezetet takar, amely élő moha növekedését teszi lehetővé az abroncs oldalfalában. Ez a nyitott szerkezet és az abroncs intelligens futófelületi mintázata elnyeli és keringeti az útfelületen lévő nedvességet és vizet, hogy fotoszintézisen keresztül oxigén áramolhasson a levegőbe. (BrandTrend)
Olvass tovább