A kevesebb több

Kategória: SocialBranding.

Admin kategória: Képes hír.

Jónás Vera, Novák Péter, Lackfi János és Gerendás Péter a Messzelátó Egyesület A kevesebb több című kampányát népszerűsítik, melyben megmutatják, hogy számukra mit jelent az egyszerű, örömteli élet. Lackfi János a zsámbéki piacon vagy a felsőőrsi gazdaságban szerzi be termelőtől a zöldségeket, Jónás Vera továbbadja ruháit, Gerendás Péter új tárgyak folyamatos beszerzése helyett megjavítja az elromlott eszközeit.

jonas

A Messzelátó Egyesület kampányában az egyszerű életre helyezi a hangsúlyt, amivel környezetünket is jobbá tehetjük. Egyéntől változik, hogy ki, milyen területen találja meg a változást. Fontos, hogy ne lemondásként éljük meg, ha szeretnénk átalakítani egy szokásunkat.

lackfi

Az örömteli egyszerű életet változatosan lehet megélni, a Messzelátó kampányában éppen ezért különböző területek neves művészeit kérték fel, hogy mutassák meg, nekik mit jelent az az életmód, amelyben nem felesleges tárgyakat halmoznak, hanem figyelnek a környezetükre és magukra. A hírességek üzeneteit az egyesület Facebook oldalán lehet követni, ahol megtudhatjuk, hogy Jónás Vera örökbefogadta kutyáját és nem tenyésztőtől vásárolta, Gerendás Péter családjával hajléktalan szállón adott koncertet karácsonykor. A kampányhoz pályázat is kapcsolódik, december 11-ig a kommunikacio@messzelato email címen várják, hogy ki milyen szokását hagyta el, változtatta át, hogy zöldebb, örömtelibb és egyszerűbb legyen az élete.

gerendas

Az önkéntes egyszerűség legnépszerűbb meghatározása: „olyan életvitel, amelyben az ember kifelé egyszerű arcot mutat, ám befelé (lelkileg) gazdag.” Több millióan vallják magukénak azt az életmódot, amely önként vállalt lemondáson, egyszerű, ökotudatosságon és emberi odafigyelésen alapszik. Ezen életmód elterjedése alapvetően tudna hozzájárulni a 21. század társadalmi és gazdaság kihívások megoldásában.

Az alapértékek, amelyek az önkéntes egyszerűség, azaz a személyes elhatározásból egyszerűen élt élet meghatározzák:

  • anyagi egyszerűség
  • emberi lépték
  • önállóság
  • ökológiai tudatosság
  • személyes gyarapodás (belső növekedés, vagy önfejlesztés)

(BrandTrend)