Főszerepben a nők

Kategória: SocialBranding.

Admin kategória: Képes hír.

A Nemzetközi Nőnap alkalmából is kifejezi elismerését a női munkatársak felé az Emirates. A légitársaság munkatársainak közel 44%-át alkotó, repülőmérnökként, szerelőként, a légiirányításban, illetve a menedzsmentben egyaránt kulcsfeladatokat ellátó hölgyek mindig is nagyban hozzájárultak a több mint 31 éves múltra visszatekintő Emirates sikeréhez.

Emirates_nonap

Az Emirates jelenleg több mint 150 országból 29 ezernél is több nőt alkalmaz. Az Emirates által alkalmazott, változatos háttérrel rendelkező hölgyek a légiirányítás teljes spektrumának munkaköreiben megtalálhatók. Több mint 18 ezren légiutaskísérőként dolgoznak, a többiek pedig képviseltetik magukat műszaki és szaktudást igénylő területeken, valamint vezetői szerepekben is. A teljes női munkaerő közel 2.5%-a a légitársaság menedzseri pozícióit foglalja el, és egyre többen választanak olyan szakmákat is, amelyeket hagyományosan férfias munkaként tartanak számon. Az elmúlt évtizedben az Emirates növekedésével összhangban nőtt a női munkavállalók száma, és a teljes dolgozói létszám női hányada is 6%-kal emelkedett.

Abdulaziz Al Ali, az Emirates emberi erőforrásokért felelős alelnöke elmondta: „Az Emirates elkötelezett aziránt, hogy minden üzleti tevékenységében egyenlő esélyt adjon a nőknek és a férfiaknak. Büszkék vagyunk hölgy kollégáinkra és hozzájárulásukra a légitársaság növekedéséhez és sikeréhez. Reméljük, hogy továbbra is inspiráló példaként szolgálnak a lányoknak és nőknek szerte a világon, akik a repülésben képzelik el a karrierjüket.”

Emirates_nonap_2

Az Emirates Engineering létesítményben a nők hivatásos repülőgép mérnökként, szerelőként és technikusként dolgoznak a repülőgép-karbantartás és -javítás területein. A hölgyek továbbá kulcsfontosságú pozíciókat töltenek be a légiirányításban: a forgalmi előtérben repülésüzemi tisztként, kiszolgálási felügyelőként és terhelési felügyelőként, a műveleti központban pedig légiforgalmi diszpécserként és részlegvezetőként tevékenykednek.
(BrandTrend)