A láthatatlan munka napja

Kategória: SocialBranding.

Admin kategória: Hír.

A láthatatlan munka nem feltétlenül egyenlő a klasszikus háztartásbeli munkavégzéssel, melyet sajnálatos módon Magyarországon elsősorban nők végeznek. A láthatatlan munka valójában családi munkavégzésként értelmezhető.

Ma Magyarországon a láthatatlan munkavégzés egyértelműen meghatározza a családok mindennapjait:

  • Nyugat-Európától eltérően egy átlagos magyar család lakása felújítását, esetleg a lakás vagy a családi ház építésének több fázisát és annak karbantartását is maga végzi.
  • A háztartási munkán túl a láthatatlan munkavégzés tetten érhető az óvodai és iskolai programok megszervezésében és kivitelezésében, gyermekeink iskolába szállításában, továbbá a beteg vagy idős hozzátartozó gondozásában, a család egyben tartásában is.
  • Érdemes szülőként arra is gondolnunk, hogy gyakran gyermekeink is láthatatlanul dolgoznak: akár a háztartási munkában segítenek, akár különórára járnak, láthatatlan munkát végeznek.

A láthatatlan munka akkor is munka, ha azt valaki örömmel végzi, ezért megbecsülése kiemelten fontos a család és a társadalom részéről is.

Mivel a láthatatlan munka is része a munka-magánélet egyensúlyának, lényeges, hogy a családban kialakuljon a számukra fenntartható munkamegosztás, hosszútávon pedig csökkenhessen mértéke a felnőttek és gyermekek körében is.

A láthatatlan munka arányának csökkentését, illetve a háztartási munka és a gyermeknevelés feladatainak arányos férfi-női megoszlását, elsősorban a rugalmas munkavégzést lehetővé tévő fejlesztések segíthetik.

További szempont, hogy Magyarországon kevesek engedhetik meg maguknak a háztartási munkafolyamatokat, illetve a gyermeknevelést segítő személyzet alkalmazását. Hasznos segítség lenne, ha a francia példának megfelelően, az SZJA-ból hazánkban is leírható lenne az ilyen feladatokat végző szakemberek díja, illetve intenzíven fejlődne a bölcsődei és óvodai hálózat.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom többféleképpen hívja fel a figyelmet az otthon végzett munka értékére. Ennek része többek között az alternatív foglalkoztatási formák támogatása, a munka-magánélet egyensúly hirdetése, a jó-gyakorlatok kialakítása és a láthatatlan munka fontosságának médiában való hangsúlyozása is.

A felmerülő kérdésekre szakértőik Ujvári Enikő, Balansz (Munka-Magánélet) munkacsoport vezető és HR szakértő, valamint Léder László, pszichológus és az Apákért munkacsoport vezetője örömmel válaszolnak, és szívesen beszélnek a témáról.
(BrandTrend)