Kopp-Skrabski díjat alapítanak

Kategória: SocialBranding.

Admin kategória: Hír.

5 éve hunyt el április 3-án a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom alapítója, Kopp Mária.

Prof. dr. Kopp Mária (1942-2012) orvos, pszichológus, klinikus szakpszichológus, egyetemi tanár, MTA doktor, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének alapító igazgatója és tudományos igazgatóhelyettese, a Semmelweis Egyetem és az MTA Mentális Egészségtudományok társult kutatócsoport vezetője volt. A magyar népesség életminőségét, a testi és lelki egészség összefüggéseit vizsgálta évtizedeken át.

kopp

A Népesedési Kerekasztal szervezője és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elindítója volt, a nevéhez csaknem 180 tudományos közlemény fűződik.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom nyilatkozatát Kopp Mária halála után mind az öt parlamenti párt frakcióvezetője aláírta, ez szimbolizálja Mária egységesítő karakterét.

2016-ban újraszerkesztett formában a Heti Válasz kiadó kiadta Kopp Mária és férje, Skrabski Árpád A boldogságkeresés útjai című könyvét.

Idén a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Kopp-Skrabski díjat alapít, amivel azokat az embereket tünteti ki, akik legtöbbet tesznek a közösségükben, hogy a kívánt gyerekek megszülessenek.

A Prof. dr. Kopp Máriával készült BrandTrend beszélgetés elérhető: itt.
(BrandTrend)