Újabb három helyszínről jelentkezik a Magyar Telekom Digitális Híd Fest

Kategória: Zöld.

A Digitális Híd Fest a Magyar Telekom Civil Stratégiai Partnerség pályázatának egyik nyertesével, a Szívlapát Alapítvánnyal közösen kétnapos programsorozatot kínál az itt élõknek és az ide látogatóknak. Pénteken a Magyar Telekom Tiszabábolnán várja az érdeklõdõket, ahol a vállalat önkéntesei segítenek a település lakosainak az internet használatában, majd a vállalkozó szellemûek egy tehetségkutató versenyen is részt vehetnek. A fesztivál szombaton, Tiszakeszin folytatódik, ahol a verseny legjobbjai felléphetnek a helyi Horváth Pista Emléknap keretében.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója az esemény kapcsán elmondta: "Nagyon fontos a számunkra, hogy nagyvállalatként segítsünk az embereknek abban, amiben a legjobbak vagyunk. A Digitális Híd kezdeményezés tökéletes példája annak, hogy erõforrásainkkal úgy is hozzájárulhatunk a fenntartható fejlõdéshez, ha bevonjuk a munkatársainkat a különféle önkéntes programokba. Persze ez a két nap nem csak az oktatásról és tanulásról szól, hiszen színes programokkal és tehetségkutatóval várjuk az érdeklõdõket."

A Digitális Híd Fest sikerének köszönhetõen az internetoktatással kapcsolatos programokat már 135 helyszínre sikerült elvinni. A Magyar Telekom elkötelezettségét az is mutatja, hogy az utóbbi öt évben több mint 250 önkéntes munkatársa vett részt a digitális ismeretterjesztésben, és segített a kistérségeknek a digitális világhoz való felzárkózásban.

A Magyar Telekom fenntarthatósági stratégiájának kiemelt feladata az információs társadalom fejlesztése, a digitális felzárkóztatás és az internethasználat terjedésének elõsegítése. A 2004-ben indított Digitális Híd kezdeményezés keretében külön kistelepülési önkéntes program mûködik azzal a céllal, hogy megmutassa a helyi lakosok számára, mi is a világháló, mire használható, hogyan tudja közelebb hozni az internet a földrajzilag egymástól távol élõ embereket, és mennyire tud segíteni a hétköznapok problémáinak megoldásában.

Bõvebb információ a Digitális Hídról és rendezvényeirõl:
http://www.jovomeno.org/index.php?jovomeno=hirek&news_id=331

Érdekességek a Föld napjával kapcsolatban:
– Az elsõ Föld Napja megemlékezést 1970. április 22-én tartották az USA-ban Denis Hayes egyetemista kezdeményezésére. (Azóta az alternatív energiaforrások világhírû kutatója és szakértõje lett.)
– A Föld Napja ifjúsági mozgalomként indult, de már elsõ alkalommal 25 millióan vettek rajta részt. 
– Ezt követõen törvények születtek a levegõ, a vizek védelmére, és környezetvédõ szervezetek alakultak a világ számos országában.
– Ma világszerte több millióan ünneplik ezt a napot.
– Magyarországon elõször 1989-ben ünnepeltük meg.
– "Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?" – Így hangzik a Föld Napja mozgalom egyik jelmondata.
(BrandTrend)