Elismerték az Electrolux fenntartható működését

Kategória: Zöld.

Az éves listát a Sustainable Asset Management (SAM) – egy független, zürichi székhelyû vagyongazdálkodási vállalat – állítja össze szigorú gazdasági, környezetvédelmi és társadalmi kritériumok alapján.

A környezet tisztelete és a társadalmi szerepvállalás folyamatosan fókuszban van az Electrolux helyi és globális mûködésében, amit az is igazol, hogy a vállalat, egymást követõ negyedik alkalommal, felkerült a globális fenntarthatósági rangsorra.

Az Electrolux, környezetvédelmi és társadalmi felelõsségvállalással kapcsolatos célkitûzéseit több globális programján keresztül valósítja meg.

Az EMS (Electrolux Manufacturing System) program keretében a gyártási folyamatok és a munkavégzés hatékonyságának fejlesztését tûzte ki célul a gyárakban, hogy tovább erõsítse a vállalat pozícióját a piaci verseny élvonalában.

A program keretében, az Electrolux, dolgozóit is érdekeltté teszi a fenntartható mûködés megteremtésében. A gyárakban dolgozó kollégák javaslatot tehetnek arra, hogy miként lehetne a munkahelyi környezetet biztonságosabbá és kellemesebbé, a termékek minõségét jobbá, illetve a gyár termelését költséghatékonyabbá tenni. A legjobb ötletek gazdáit kategóriánként, pénzjutalommal díjazza a vállalat.

A környezetvédelmi célkitûzések elérését az Electrolux Green Spirit II. programja is segíti. A program keretében, a vállalat 15 százalékos energia megtakarítást szeretne elérni a 2010-2012. közötti idõszakban. Idén a hazai gyártócsarnokok egy részében bevezetik az energiatakarékos LED világítást, a mosdók meleg víz ellátását pedig napenergia felhasználásával oldják meg.

A fenntartható mûködés alapját képezõ zöld szellem megjelenik a vállalat termékfejlesztési stratégiájában is. 2012-re az Electrolux az "A" energiaosztályú készülékek kifuttatását tûzte ki célul a nyíregyházi hûtõszekrénygyár, valamint a jászberényi hûtõ,- és fagyasztóládagyárban is. A jászberényi porszívógyár pedig már 2008. óta gyárt olyan környezetbarát porszívókat, amelyek burkolata és alkatrészei nagy részben újrahasznosított mûanyag alkatrészekbõl készül.
(BrandTrend)