Rovat: Rövidhír

Szeptembertől megszűnt a halogén izzók gyártása

Kategória: Rövidhír.

Admin kategória: Rövidhír.

Uniós szabályozás értelmében szeptembertől megszűnt a halogén izzók gyártása és importja az EU területén belül. A szabályozás célja a háztartások energiahatékonyságának növelése, így a környezetterhelés csökkentése. A fogyasztók jól járnak a szabályozással, ugyanis hosszú távon megtérül az energiatakarékos izzó. Bár a halogén izzók gyártása leáll, az áruházak eladhatják a már meglévő készleteiket. (BrandTrend)
Olvass tovább

Minden napszakban fogyasztható a gabonakávé

Kategória: Rövidhír.

Admin kategória: Rövidhír.

Napjainkban egyre népszerűbb az egészségtudatos táplálkozás. A bevásárlólistákról folyamatosan lekerülnek a magas zsír-, cukor- és sótartalmú ételek és italok, helyettük inkább táplálkozás-élettani szempontból pozitív hatású élelmiszereket választunk. A kávézás igen elterjedt szokás, de a kávé megítélése a mai napig megosztja a közvéleményt, hiszen ez az ital nem mindenki számára megfelelő választás. A koffein egyes élettani hatásainak – a keringési rendszert stimuláló hatás (a pulzusszámot és a vérnyomást rövid ideig, kismértékben emeli), vízhajtó tulajdonság, a gyomornedv elválasztásának fokozása (amely arra érzékenyeknél gyomorégést okozhat, illetve növelheti a refluxos panaszokat) – elkerülése miatt sokan a mentes kávéalternatívák felé fordulnak. (BrandTrend)
Olvass tovább

Így sportolnak a magyarok

Kategória: Rövidhír.

Admin kategória: Rövidhír.

A leginkább kedvelt mozgásformák a magyarok körében a gyaloglás, a biciklizés és a futás – derül ki a sárvári Spirit Hotel megbízásából készített országos reprezentatív kutatásból. Az eredmények szerint a többség napi, heti rendszerességgel mozogvalamilyen formában, ugyanakkor nyaralás alatt inkább lazítunk: úgy gondoljuk, ilyenkor elmaradhat a rendszeres aktivitás. (BrandTrend)
Olvass tovább

Ehető tányér és napelemes tusoló a Szigeten

Kategória: Rövidhír.

Admin kategória: Rövidhír.

Az idei évben először nyitottak EcoKempinget a Szigeten a környezetvédelem iránt elkötelezett fesztiválozóknak az E.ON támogatásával. Napelemes vízmelegítéssel, víztakarékos tusolókkal, fenntartható étkezéssel. folyamatos szelektív hulladékgyűjtéssel és lebomló bio takarítóanyagokkal várták a sátrazókat. Az energiavállalat a kempinggel csatlakozott a Love Revolution egyik üzenetéhez, hogy a szórakozás alatt óvjuk a környezetet is. (BrandTrend)
Olvass tovább

Tilos lesz a vevők hátrányos megkülönböztetése

Kategória: Rövidhír.

Admin kategória: Rövidhír.

Az EU hosszas tárgyalások után 2018 tavaszán elfogadta az ún. geo-blocking rendeletet, amely decembertől szigorítja a vevők indokolatlan hátrányos megkülönböztetésének tilalmát, legyen szó kereskedelmi értékesítésről, az árazásról, vagy az értékesítési és fizetési feltételekről. A rendelet megtiltja a vevők indokolatlan és hátrányos megkülönböztetését az állampolgárságukra, lakóhelyükre, vagy letelepedési helyükre hivatkozva. Az Európai Bizottság 2015-ben kezdeményezett egy konzultációt, amely szerint a fogyasztók csaknem 90%-a tapasztalt már hátrányos megkülönböztetést, amikor más uniós tagállamban vásárolt – hasonló eredményre jutott az Európai Bizottság 2017-ben zárult e-kereskedelemmel foglalkozó ágazati vizsgálata is, amely szerint a fogyasztási cikkeket értékesítő kereskedők 38 százaléka gyűjt információkat a vevők tartózkodási helyéről,
Olvass tovább

Kevin kutya hatására nőtt az örökbefogadási kedv

Kategória: Rövidhír.

Admin kategória: Rövidhír.

Kevin kutya saját vloggal jelentkezik Facebook-oldalán. A közösségi médiából ismert és ma már az RTL Klubon is műsort vezető, egykor menhelyi blöki Pacsi! című kutyás reality-magazinjának első évada szombaton véget ért, de a közösségi oldalakon a következő időszakban is új, kutyás tartalmakkal készül Kevin és gazdája, Molnár Karesz. A vlog első részében a szlovéniai Pirant mutatják be kutyás szemmel. „A visszajelzések alapján is sikeres évadot zárhatunk” – meséli Molnár Karesz, a Pacsi! műsorvezetője. „Tíz kutyus örökbefogadását mutattuk be az elmúlt 12 hétben, és számos olyan problémával foglalkoztunk, amely izgalmas és tanulságos lehet a városi kutyás életmódot folytatók számára.” (BrandTrend)
Olvass tovább

Vodafone IoT technológia segít Afrikában

Kategória: Rövidhír.

Admin kategória: Rövidhír.

A Vodafone IoT szolgáltatással segíti az alultápláltság elleni küzdelmet Afrikában: a Sanku – Egészséges gyermekek projekttel együttműködésben Afrika-szerte IoT (dolgok internete) szolgáltatásokat nyújt kisméretű malmok számára, hogy azok magas tápértékkel rendelkező liszttel láthassák el emberek millióit. (BrandTrend)
Olvass tovább

Életet is menthet a uSchool győzteseinek allergénleolvasója

Kategória: Rövidhír.

Admin kategória: Rövidhír.

Felismeri az élelmiszerekben található allergéneket a uSchool vállalakozói klub döntőjét megnyerő diákok digitális megoldása. A három középiskolásból álló, GrEAT nevű csapat innovatív alkalmazásával a vásárlók beolvashatják az élelmiszerek csomagolásán feltüntetett allergéneket, ezzel tudatosan és biztonságosan választhatják ki az alapanyagokat. A startup-tehetséggondozásra fókuszáló oktatási programot lezáró versenyen a diákok vállalkozókból, befektetőkből és érdeklődőkből álló közönség előtt mutatták be projektjeiket. A verseny első három helyezettje a szlovéniai nemzetközi döntőben mérheti össze projektjét szlovén és amerikai csapatokéval. (BrandTrend)
Olvass tovább

Women Build

Kategória: Rövidhír.

Admin kategória: Rövidhír.

Nagyvállalati és civil összefogás keretében jut újra otthonhoz egy kétgyermekes újpesti család. A MetLife és a Habitat for Humanity Magyarország együttműködésében több mint negyven vállalati önkéntes dolgozik idén egy újpesti, önkormányzati bérlakás teljeskörű felújításán. Az idei együttműködés kiemelt eseménye a Women Build önkéntesnap, amin női önkéntesek fognak össze, hogy munkájukkal – a család otthonának felújítása mellett – az átmeneti otthonokban élő nők és gyermekek lakhatási helyzetére és gondjaira hívják fel a figyelmet. (BrandTrend)
Olvass tovább